A roof for Bic Monastery's nuns, elders and children
/ Charitable Programs / Romania Destitute Community / Nascuta Inger / A roof for Bic Monastery's nuns, elders and children

“Ferice de toți cei ce ne-au ajutat.  Repet: ferice de toți cei ce ne-au ajutat”
(Stareta Marina Lupau)

Dragi enoriasi și prieteni din Bay Area, US si strainatate:

Prin generozitatea multora dintre Dumneavoastra, am putut ajuta în trecut cei 40 de batrani si 20 de copii nevoiași ai Mănăstirii Bic din Simleu Silvianiei sa instaleze ferestre noi la scoala si orfelinatul mănăstirii, sa izoleze caminul, sa-si plateasca cheltuielile de intretinere si sa cumpere mancarea.  

In primavara acestui an, un acoperiș vechi al mănăstirii a cedat la ploaie și gheața. Apa a intrat in pod, care s-a prabusit peste tavanul sălii de mese, bucătăriei și cămării. Aceste trei incapari erau folosite pentru depozitarea și gătirea alimentelor pentru toate călugărițele, bătrâni și copii.

Apa a mai infiltrat și pereții, usile si ferestrele cladirii. A adus și mucegai și riscul producerii scurtcircuitului la cablurile electrice.

Dacă nu ar fi fost ajutorul enoriasilor dumneavoastra anterior, nu am fi putut nici începe reparatia,” a spus Maica Stareta. “Pe vremuri ctitoreau manastirile boieri și domnitori cu pungi de galbeni, noi nu avem nimic.

 

Foto: usa nouă la intrare, nou achizitionata prin donatia de la Holy Cross Church.

Donatiile dumneavoastra recente au fost folosite pentru cheltuielile cele mai urgente: construcția de lemn a acoperisului, o parte din instalatia electrică, cateva ferestre și ușa exterioară. “Mare ajutor ne-ați dat!” a transmis Stareta. 

Mănăstirea nu poate finaliza acest proiect deoarece nu mai are fonduri. În plus, ca și în alte părți ale lumii, costul lemnului și al altor materiale de construcție a crescut considerabil. Lucrările nu pot fi terminate.

In decembrie 2022, mănăstirea ne-a cerut ajutorul pentru finisarea acoperisului - materiale de construcție și izolarea instalatiilor electrice aferente și a ușilor distruse din bucătărie, cămară, pod si hol.  Prin generozitate incredibila a romanilor din California - fosti si actuali enoriasi - biserica noastra a putut trimite fondurile cerute de Craciun. 

N-am cuvinte sa va mulțumesc.  Să vă răsplătească Dumnezeu jertfa.” transmite Maica Stareta Marina Lupou

“Nu are Dumnezeu lucru mai cinstit și mai de preț decât pe sărac, si pe aceasta l-a dat tie, bogatule, sa ai grija de el, a spus Sf Ioan Gura de Aur. ‘Fii celor săraci ca un tata.’ Atata vreme cat nu sunteti așa, nu va mintuiti.” Arsenie Boca, Despre Durerile Oamenilor (2012).

PayPal
About
Faith & Services
Contact

Holy Cross Romanian Orthodox Church
1401 S White Rd, San Jose, CA 95127
(408) 229-0365